Detta kännetecknar bra kontorsstolar

Kontorsstolar är något som de flesta inte köper till sitt hem så ofta, och även när man gör det, kan det ofta vara så att kontorsstolen köps som en slags eftertanke, utan att man tänker igenom inköpet så noga. Många tycker med anledning av detta att deras kunskaper kring kontorsstolar är väldigt begränsade. Det finns dock några saker som man bör känna till om denna stoltyp när man ska köpa dem, så här kommer en kort introduktion till hur du egentligen känner igen bra kontorsstolar:

Klicka här för att se hela sortimentet av kontorsstolar hos Trendrum

Kännetecken för en bra kontorsstolSäteshöjd
Höjden på själva sätet på kontorsstolen bör vara inställningsbar, så att var och en kan ändra höjden själv. Detta är framför allt viktigt om flera olika personer kommer att använda stolen, t.ex. för att man är flera i familjen eller liknande.

Sätesstorlek
En bra kontorsstol bör även ha ett säte som är tillräckligt stort för att man ska kunna sitta bekvämt på det. Givetvis varierar detta lite beroende på vem det är som har stolen, så provsitt gärna de kontorsstolar som intresserar dig för att känna dig för gällande detta.

Stöd för den nedre delen av ryggen
Detta kan åstadkommas på en rad olika sätt, och mycket energi och tid läggs på detta när det gäller sk. ergonomiska stolar. Gör det möjligt att sitta i stolen under längre perioder utan att få ont i ryggen. De allra bästa stolarna gör det möjligt att justera stödet för ryggen, men finns något stöd för den nedre ryggen åtminstone, är även det mycket bra.

Material
Bra kontorsstolar är gjorda av bra, högkvalitativa och tåliga material. Detta gäller både själva stolen, samt t.ex. stoppningen i sätet, och så vidare. Att även granska materialet, samt t.ex. läsa produktbeskrivningen gällande material är därför att rekommendera i samband med köp.

Armstöd
De armstöd som finns på en bra kontorsstol bör för det första vara rejäla och robusta, men även inställningsbara. Ju fler inställningar som är möjliga, desto bättre!

Huvudstöd
Många bra kontorsstolar har utöver själva ryggstödet även ett huvudstöd, som gör det mer bekvämt för nacken, då ett bra huvudstöd avlastar nacken rejält. Givetvis bör även huvudstödet ha ordentlig vaddering i ett bra material.

Garantitid
Att räkna med en garantitid för en högkvalitativ kontorsstol på minst 1 eller 2 år är normalt. De allra billigaste kontorsstolarna har inte jättelånga garantier, men finns en generös garantitid, är detta i regel ett bra kvalitetstecken. Dessutom kan du då få hjälp om något mot förmodan skulle gå sönder i stolen eller liknande.