Bra att tänka på när du väljer kontorsstolar

Om du ska köpa en ny kontorsstol eller flera nya kontorsstolar, som ska användas under långa perioder, är det ytterst viktigt att du tänker igenom ditt köp noga. Alla kontorsstolar är nämligen inte lika bra, och det är inte bara priset som skiljer olika kontorsstolar åt. Man kan därför inte bara titta på priset och tro att det anger hur bra en viss kontorsstol är. Istället bör man även titta på följande:

Klicka här för att se hela sortimentet av kontorsstolar hos Trendrum

Vilka material stolen är tillverkad av
Ju bättre material, och ju tåligare material, desto längre livslängd kan man ju trots allt förvänta sig att stolen kommer att ha. Så satsa på kontorsstolar gjorda av bra material från början!

Vilka inställningar du kan ändra själv

Ju mer man kan ställa in stolen på egen hand, desto mer bekvämt blir det nämligen i regel att sitta i dem. Bland annat lutning, armstöd samt höjd mm. kan inte ställas in i samma utsträckning på alla kontorsstolar, så även detta är värt att kika lite extra på.

Om den som ska sitta i stolen har några specialbehov
Om någon t.ex. är mycket lång, behöver han eller hon i regel en helt annorlunda stol än en kortare person, och det samma gäller personer som t.ex. lider av ryggont regelbundet, även de måste ha en särskild stol för att motverka det.

Hur djupt och brett sätet är
Detta är något som många missar, eftersom de kanske tittar allt för mycket på t.ex. ryggstödet. Men även att själva sätet är brett nog, samt har ett tillräckligt djup är viktigt. Annars sitter man inte så bekvämt i det, vilket gör att komforten blir lidande. Sätet bör även ha en vaddering eller stoppning som känns behaglig att sitta på längre stunder.

Hur armstöden ser ut
Även dessa måste nämligen vara ergonomiskt smart designade, annars får varken armar eller axlar eller nacken tillräckligt med avlastning. Se till så att din positionering när du använder armstöden känns både naturlig och bekväm.

Hur den som kommer att använda stolen kommer att bete sig
Är det t.ex. vanligt att den som kommer att sitta i stolen behöver vända på sig, samtidigt som man sitter kvar i stolen? Ja, då bör hjul så klart finnas, samt även gärna andra funktioner som gör detta lättare.

Hur du kommer att bete dig i stolen kan nämligen också påverka vilka kontorsstolar som är det bästa valet.

Vad har du för budget?
Det går att hitta kontorsstolar som passar alla budgetar, men den som har en mindre budget bör vara förberedd på att mer research och jobb kommer att krävas för honom eller henne, än för den som har en större budget, då dina valmöjligheter är färre. Så sätt en budget för ditt inköp av kontorsstolar i god tid, så slipper du slösa bort tid på att titta på varianter som ändå inte är rätt för dig!